Ovde možete naci odgovore na često postavljena pitanja
 
Pitanje: Da li dobijam staticku IP adresu ili se ona dinamicki dodeljuje?
Odgovor: Korisnici Business paketa mogu dobiti jednu staticku adresu bez mesecne nadoknade, dok se za korišcenje više od jedne staticke adrese placa mesecna nadoknada u iznosu od 500din.
   
Pitanje: U mojoj firmi ima više racunara, da li svi oni mogu da budu konektovani na internet?
Odgovor: Naravno, sve firme dobijaju staticke adrese i mogu povezati u mrežu koliko god racunara da poseduju.
   
Pitanje: Da li je moguce da sami kupimo I montiramo opremu?
Odgovor: Mi ne insistiramo da opremu kupite kod nas, možete je samostalno kupiti i postaviti. Ukoliko sami nabavljate ili montirate opremu, mi ne možemo garantovati da ce radio-veza od našeg pristupnog mesta imati zadovoljavajuce karakteristike koje su potrebne za kvalitetan Internet link.
   
Pitanje: Ukoliko bih se prvo odlucio za pristupnu brzinu od 64k, da li se posle lako može prebaciti na neku drugu brzinu?
Odgovor: Naravno, jednim telefonskim pozivom ili e-mailom to možete uraditi.
   
Pitanje: Koja je cena montaže opreme ako vec posedujem opremu?
Odgovor: Cena zavisi od uslova za montiranje (terasa, ravan krov, strm krov....). Tamo gde je to izvodljivo u tehnickom smislu, uslugu naplacujemo 2000 dinara.
   
Pitanje: Kako da podesim wireless uredaj i racunar za probu bežicnog Interneta kod Vas?
Odgovor: Okrenite antenu prema nekoj od naših baznih stanica, kontaktirajte nas da Vam otvorimo tets nalog, napravite PPPoE konekciju i kliknite na connect.
   
Pitanje: Da li nalog za wireless konekciju mogu da koristim i za modemsku konekciju?
Odgovor: Ne
   
Pitanje: Pri uspostavljanju konekcije se javlja greska 691, zasto?
Odgovor: Postoje dva osnovna uzroka zbog kojih se javlja ovaj tip greške: Nalog Vam je neaktivan. U tom slucaju je najbolje da kontaktirate našu tehnicku podršku na telefon 060/69 966 69 ili 014/215 144 da vam se proveri status vaše uplate. Drugi moguci razlog je da lozinka i korisnicko ime su neispravni.
   
Pitanje: Greška pri uspostavljanju konekcije - Connecting through WAN Miniport (PPPOE).
Odgovor: Ukoliko pri uspostavljanju konekcije dugo stoji na ekranu gore navedena poruka i veza se ne uspostavi, najverovatnije je problem sa opremom na Vašoj lokaciji. U tom slucaju je potrebno proveriti setovanje vašeg wireless uredaja ili kartice, proveriti da li se antena pomerila ili da li su konektori ošteceni ili navlaženi